Ligconcert® op de vloer van de Der Aa-kerk

Groningen - Het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen, voert op zaterdag 21 april om 20.30 uur – voor het tweede jaar op rij – het Canto Ostinato ligconcert® uit in de uit in de Der Aa-kerk in Groningen.

Tijdens het concert liggen gasten op een matje en onder een dekentje, op de deels verwarmde kerkvloer. De liggende concertgasten hebben uitzicht op de beschilderde gewelven van deze schipperskerk. “Iedere locatie zorgt voor een eigen dynamiek, een eigen geluid en daardoor een eigen invulling van de Canto,” vertelt Stephan Staal van Theaterkantoor.nl. “We zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. Die geven het concert voor de gasten én de muzikanten een extra dimensie. In de Der Aa kerk worden de zuilen afwisselend verlicht. Natuurlijk letten we voor de ligconcerten® in de koudere dagen wel op of het warm genoeg is. De Der Aa-kerk is goed verwarmd en sfeervol verlicht met honderden waxinelichtjes.”

Het Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld.

De deuren van de kerk gaan om 19.45 uur open. Voor het comfort nemen bezoekers een eigen matje en deken mee. Foto Janey van Ierland