Opening expositie Tejo Falke en Fiona Zondervan Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN - In Sociëteit De Harmonie is 20 april om 17.30 uur de opening van de expositie met schilderijen van Tejo Falke en objecten van Fiona Zondervan.

Het werk van Tejo Falke betreft landschappen en havens in krachtige lijnen. Fiona Zondervan exposeert vooral reliëfs van details van vogels in steen. Pianist Jaap Folkers zorgt voor de muzikale omlijsting. Iedereen is welkom, gratis entree.

Tejo Falke studeerde olieverf en aquarel aan de Academie Minerva. Hij laat zich inspireren door zijn directe omgeving. Zoals het lijnenspel in de eindeloze bossen van de Baltische staten waar hij het afgelopen jaar verbleef. Maar ook het Hogeland en de binnenhavens van Groningen inspireren. Indrukken hiervan legt Tejo Falke op een snelle en directe wijze vast. Kleur en lijn spelen hierbij een belangrijke rol. De exacte weergave is in zijn schilderijen ondergeschikt aan de sfeer die hij wil oproepen

Fiona Zondervan maakt beelden van dieren in steen en brons, ontwerpt beelden, penningen en gevelstenen. Haar beelden zijn levendig en krachtig van aard. Ze zijn vervaardigd met een groot inlevingsvermogen die de uiterlijke verschijning en het innerlijke karakter van elk dier recht doet. Naast het maken van beelden in brons hakt Fiona ook beelden uit steen en maakt reliëfs of tekeningen in steen. In de Harmonie toont ze werken met details van vogels, portretten en vleugels uit steen gehakt. Zij zegt hierover; “Het hele dier is soms zo groot en alle details zijn zo mooi, dat ik door een deel van het dier uit te beelden me nog meer bewust ben van het bijzondere van dat dier.”