Musicalschool Groningen met ‘Lang leve de Koningin!’

GRONINGEN - Het weekend voor Koningsdag geeft de Musicalschool Groningen twee keer een voorstelling met een oranje randje: de première van de musical Lang Leve de Koningin vindt plaats in het Der Aa-Theater op zaterdag 21 april.

Deze musical gaat over een meisje en een schaakspel dat tot leven komt. De musicalbewerking van de bekende kinderfilm en het boek door Esmé Lammers is gemaakt door artistiek leider Marjon Geldof.

Een knipogende koningin, een levend schaakspel, swingende liedje uit Grease en Junglebook, van Abba, Nena en Michael Jackson en een legertje zwarte en witte schaakstukken: dat zijn de ingrediënten van de musical Lang Leve de Koningin. De leringen spelen de voorstelling twee keer: op 21 april om 19.30 uur en op 22 april om 15.00 uur. Het hele jaar hebben de musicalleerlingen bezig geweest met het instuderen van liedjes, danspassen en dialogen. Inmiddels is de band op elkaar ingespeeld, is de spannende audiovisuele ondersteuning klaar en hebben alle musicalsterren een of meer passende kostuums om in te schitteren. En natuurlijk kennen ze alle liedjes, uit hun hoofd. Alles is dus gereed voor twee koninklijke voorstellingen.

De musical wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Kunstraad Groningen, de Emma Foundation en het Prins Bernard Cultuurfonds.