Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt

GRONINGEN - Een superdeluxe fietsriksja voor ouderen, het nieuwste energieproject, hippe tweedehands kleding en heerlijke biologische hapjes. Een kleine greep uit de vele kraampjes die op vrijdag 20 april op de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt zijn.

Er zijn maatschappelijke initiatieven, organisaties op het gebied van schone energie, producenten van biologisch eten en drinken, creatievelingen en kunstenaars. Tientallen betrokken Groningers laten in winkelcentrum Paddepoel zien hoe ze op hun eigen manier met duurzaamheid omgaan.

Duurzaamheid gaat over het behoud van onze aarde maar ook over de manier waarop we met mens en dier omgaan. Paddepoel Energiek vindt alle vormen van duurzaam leven belangrijk en heeft deze markt daarom opgezet met Co-creatie Paddepoel en Sam Events 4U. Paddepoel Energiek en haar energiecollega’s zijn vrijdag volop aanwezig om te laten zien wat bewoners kunnen doen om energie te besparen en zelf op te wekken. Maar er zijn ook veel standhouders die hun ideeën over een sociale stad en buurt willen delen. Bijvoorbeeld De Kledingcontainer met gratis kleding voor minima, Mijn Gereedschapskist uit Vinkhuizen en de Buurttaxi Selwerd.

Duurzaam leven en lekker eten gaan trouwens ook goed samen, benadrukt standhouder Egbert ter Veen (31), geitenhouder uit Dorkwerd. ‘Mensen moeten behalve onze biologische geitenkaas ook de droge schapenworst of het stoofpotje van geitenvlees proeven. Dat is heerlijk, helemaal als je weet dat ze een goed leven hebben gehad’, vertelt Egbert trots ‘We willen laten zien dat agrarische producten ook heel duurzaam kunnen zijn’, vertelt hij. ‘Gek genoeg is vlees van de geit overal ter wereld een delicatesse, alleen in Nederland moeten we er nog aan wennen’.

De Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt is op vrijdag 20 april van 12.00-18.00 uur in Winkelcentrum Paddepoel. Ook kinderen zijn welkom, er zijn verschillende activiteiten voor de kleinste bezoekertjes.