Uitreiking Noorderpoort Jaarprijs door René Paas

GRONINGEN - De twintigste Noorderpoort Jaarprijs wordt 17 april uitgereikt aan een Noorderpoortstudent die uitblinkt in vakmanschap, professionaliteit, betrokkenheid, ambitie en/of creativiteit. Deze Noorderpoorter krijgt de prijs uit handen van René Paas, Commissaris van de Koning van Groningen.

De winnaar van de Noorderpoort Jaarprijs vertegenwoordigt Noorderpoort bij de Ambassadeursverkiezing van Dit is MBO. Voor de Noorderpoort Jaarprijs 2018 is een record aantal studenten genomineerd. In totaal zijn zestien studenten door hun docenten voorgedragen als uitblinker van hun opleiding. In de speciale Noorderpoortapp stellen alle genomineerde studenten zich voor. Deze app is gratis te downloaden in de store van iOS, Android en Windows.

Beroepenfilmpjes Steps to my Future

Tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs in Martiniplaza, wordt ook de winnaar bekend gemaakt van Steps to my Future. In het kader van deze wedstrijd hebben verschillende studenten een beroepenfilmpje gemaakt. De winnende video wordt ingezonden voor de Europese finales. Naast de bekendmaking van winnaar van de Noorderpoort Jaarprijs, wordt ook de Medewerker van het Jaar bekendgemaakt.

Uitreiking door René Paas

De uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs vindt plaats op dinsdag 17 april in MartiniPlaza. Het evenement start om 20.00 uur en het belooft een waar spektakel te worden voor alle bezoekers, vol muziek, dans en theater. De prijs wordt uitgereikt door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen.