Ubbo Emmiussingel ‘Blue Zone’ tijdens Koningsdag

GRONINGEN - De Ubbo Emmiussingel wordt op Koningsdag 27 april van 9.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot Blue Zone. Diverse partijen hebben de handen ineengeslagen om Groningen als “gezonde stad” te promoten. In de Blue Zone vinden de hele dag leuke activiteiten voor jong en oud plaats.

Een Blue Zone is een geografisch afgebakend gebied waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. De stad Groningen heeft de ambitie uitgesproken dat zij de gezondste stad van Nederland wil worden. Het doel is het verkleinen van gezondheidsverschillen in de stad en winnen van het aantal gezonde levensjaren. Daarnaast wil de gemeente samen met partners realiseren dat de eerste rookvrije generatie in Groningen opgroeit.

Het gaat deze dag om vier pijlers van een Blue Zone: Bewegen - Plezier & Ontspanning - Voeding - Mentale gezondheid & Rookvrij opgroeien. Tussen 11:00 tot 13:00 uur is de route van het koninklijk gezin te volgen via een groot LED scherm. Diverse stands met lekkere (en gezonde) hapjes maken de zone compleet.

Partijen die zich hebben aangesloten bij de Blue Zone activiteiten zijn onder meer: UMCG, Kinderopvang Kids First COP groep, Jumbo, Stichting Kinderopvang Stad Groningen, Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland, Verslavingszorg Noord Nederland, Gemeente Groningen en GGD Groningen.