Avond over vrouwelijk naakt in de kunst in het CBK

GRONINGEN - Voel je je als beeldend kunstenaar nog vrij om bloot te verbeelden? Stel je als museum tentoonstellingen nog steeds met eenzelfde onbevangenheid samen? En moet de kunstgeschiedenis door een nieuwe bril worden bekeken?

Deze en andere vragen komen woensdag 18 april aanbod in een paneldiscussie over vrouwelijk naakt in de kunst in het CBK (Centrum Beeldende Kunst). Centrale thema is: wat is de invloed van de #metoo-discussie op de hedendaagse beeldende-kunstsector?

Aan tafel zitten schrijver en cultuurhistoricus Léon Hanssen, hij bepleitte onlangs in Trouw dat het tijd is voor #metoo in de museumzaal, om ons cultureel geheugen te resetten, Anna-Rosja Haveman, co-curator van de tentoonstelling van David LaChapelle in het Groninger Museum die binnenkort begint en beeldend kunstenaar Natasja Bennink, onder meer bekendheid van haar naakte, bronzen beelden. Columniste Rosa Timmer leidt de paneldiscussie.

De discussie begint om 20.00 uur en vindt plaats in het CBK aan de Trompsingel 27 in de stad. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het CBK en kosten 7,50 euro, zie ook www.cbkgroningen.nl.