Literatuur van het Noorden onder de loep in talkshow Joost Oomen

GRONINGEN - Schrijver Nyk de Vries, dichter Jan Glas, hoogleraar Mathijs Sanders en programmamaker Marleen Nagtegaal zijn op vrijdag 13 april te gast tijdens de talkshow van Joost Oomen (foto).

Dit programma is getiteld ‘Het kind van Kanye’ en is een onderdeel van de Wintertuinsessies, waarin jonge schrijvers de kans krijgen om een eigen programma samen te stellen en te hosten. In deze talkshow onderzoekt schrijver en dichter Joost Oomen hoe ver de invloed van het Noorden reikt en hoe voelbaar deze is in het werk van hedendaagse Noordelijke schrijvers.

Van Martin Bril tot Nanne Tepper en van Vasalis tot W.F. Hermans, veel Nederlandse schrijvers hebben op de een of andere manier een link met de meest Noordelijke universiteitsstad van Nederland. Groningen in het bijzonder, maar heel Noord-Nederland in het algemeen heeft diepe sporen nagelaten in de Nederlandse literatuur. Als kraamkamer voor nieuwe schrijvers, als schatkamer voor literaire geheimen en als retraite voor gevestigde literatoren. Wat is het belang van het Noorden in de literatuur?

Foyer van de Machinefabriek Groningen, Aanvang 20.30 uur toegang gratis. Foto Gaby Jongenelen Fotografie