Concert Nederlands Studenten Kamerorkest in Groningen

GRONINGEN - Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) geeft maandagavond 16 april een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Het orkest brengt muziek van onder andere Felix Mendelssohn en Zoltán Kodály ten gehore.

Het Nesko bestaat uit veertig jonge en ambitieuze amateurmusici. Het concert in de Der Aa-kerk maakt deel uit van de tournee die het orkest in april langs Nederlandse studentensteden maakt. Het Nederlands Studenten Kamerorkest, bestaande uit studenten uit alle hoeken van het land, studeert gedurende één week onder leiding van gerenommeerd dirigent Ivo Meinen het programma in dat tijdens de tournee uitgevoerd wordt. Het programma staat geheel in het thema Vol verhalen.

Het Nesko wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. De studenten krijgen de mogelijkheid zich twee weken intensief bezig te houden met muziek, onder leiding van een gerenommeerde dirigent. Het Nesko wil graag podium bieden aan jong talent, en biedt ieder jaar een jonge, talentvolle musicus de gelegenheid om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko de afgelopen jaren samen met onder andere Maria Milstein, Niek KleinJan en Lidy Blijdorp. Tevens neemt het Nesko opdrachtcomposities op in het programma, om op deze manier ook jonge componisten te betrekken.

Aanvang 20.15 uur, entree euro 17,50 / euro 12,50 (CJP, student, <18 jaar). Kaartverkoop www.nesko.nl. Foto Milagro Elstak.