Hanzehogeschool met internationale conferentie 'Benchmarking and Ranking'

GRONINGEN - In 2018 viert de Hanzehogeschool Groningen haar 44e lustrum. Daarom organiseert het van januari tot en met september allerlei activiteiten, bijvoorbeeld met haar (inter)nationale partnerinstellingen.

De conferentie ‘Benchmarking and Ranking’ vindt plaats van woensdag 11 tot zaterdag 14 april op de hogeschool met als doel om samenwerkingsbanden op te bouwen met nieuwe partners en de bestaande samenwerkingsverbanden te bestendigen. Het thema van de conferentie is ‘Benchmarking en Ranking’. Ranking en benchmarks zijn niet alleen manieren voor een onderwijsinstituut om te presenteren waar de eigen kracht ligt, maar ook om zich te meten aan anderen. Met andere woorden: de Hanzehogeschool ziet de kracht van haar partners als een kans voor samenwerking en samen leren.

Naast de bestuurders van internationale partnerinstellingen, komen ook bestuurders van instellingen op het gebied van onderwijs en onderzoek uit heel Nederland.

In 2018 viert de Hanzehogeschool Groningen haar 44e lustrum. Het is dan 220 jaar geleden dat aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven. Om dat te vieren organiseren we van januari tot en met september 2018 allerlei activiteiten voor en door studenten, medewerkers, alumni, bedrijven en Groningers. Het lustrum staat in het teken van Empowerment. Tijdens het lustrum zamelen we geld in voor drie goede-lustrum-doelen: Stichting Leergeld Groningen, IMC Weekendschool en UNify4Uganda.