Samen kunst verkennen op de markt in de Machinefabriek (NNT)

GRONINGEN - Plussers die een paar maanden bezig geweest zijn met kunst presenteren hun resultaten op de markt in de theaterzaal en foyer van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Dit in het kader van het project Samen kunst verkennen, mede mogelijk gemaakt door het Pronkjewailfonds.

De deelnemers maakten kennis met heel verschillende vormen van kunst en cultuur: creatieve keramiek, fotograferen, tekenen, schilderen, theater/cabaret, Gedeelde passie (over de Mattheüs Passion) en Kastanjeproject (over verlies). Het leuke van Samen kunst verkennen is dat plussers het zelf bedacht en uitgevoerd hebben. Dus niet een project vóór ouderen, maar een project van plussers zelf voor iedereen die kennis wil nemen van hun plezier om actief kunst te beoefenen.

De bezoekers van de markt kunnen er dan ook op rekenen dat ze zelf actief mee kunnen doen. En ze kunnen ideeën uitwisselen met de deelnemers over een vervolg. René de Haan van het NNT interviewt aan het eind van de middag de deelnemers over hun ervaringen en belevenissen.

Op maandag 16 april, Machinefabriek NNT, Bloemstraat 38, Groningen. Van 13.30 tot 16.30 uur. Foto van de tekengroep: Hinnie Voets.