Feestelijke binnenkomst van de openingstocht van het Pronkjewailpad Noord

GRONINGEN - De feestelijke opening van het Pronkjewailpad was vrijdag in de Martinikerk. Een delegatie van ca. tien ambassadeurs vertrok om in tien dagen het gehele Pronkjewailpad Noord te wandelen. Op zondag 8 april a.s. arriveert de groep weer in de Martinikerk.

Het Pronkjewailpad Noord is een wandelroute van 250 kilometer dwars door Groningen, ontwikkeld i.s.m. het Routebureau Groningen en gefinancierd door de Provincie Groningen. Het zuidelijk deel van het Pronkjewailpad wordt in 2019 geopend. In elk dorp is er minstens één Pronkjewail stempelpost ingericht. Hier kunnen deelnemers een stempel halen, maar krijgen ze tevens een Pronkjuweel (voorproefje) aangeboden. Momenteel hebben bijna 200 verschillende locaties hun deuren opgezet om de Pronkjewailpad-wandelaars te verwelkomen. Het Pronkjewailpad is een nieuwe manier van wandelen, waarbij de gastvrijheid van Groningen een belangrijke rol speelt. Het pad is vanaf donderdag 12 april officieel geopend voor alle wandelaars.

Binnenkomst van de openingstocht van het Pronkjewailpad Noord

Op zondag 8 april a.s. om 16.00 uur komt de wandelgroep weer aan in de Martinikerk in Groningen. De wandelaars hebben dan het gehele Pronkjewailpad van 250 kilometer gewandeld. Gedurende deze tien dagen werd de delegatie begeleid en/of verwelkomd door vrijwel alle burgemeesters van Groningen en vertegenwoordigers van toeristische-, recreatieve- en culturele organisaties. Niet alleen heeft de wandelploeg genoten van het Groningse landschap, maar de groep heeft ook kennisgemaakt met de bijna 200 stempelposten op de route en daarmee de Groningse gastvrijheid ervaren.