Grootkoor Groningen met Engelse trompettist

GRONINGEN - Grootkoor Groningen geeft 18 april een voorjaarsconcert in de Martinikerk te Groningen.

Het Grootkoor Groningen staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit zo’n 150 enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele provincie Groningen. Op het programma staan bekende en onbekende koorwerken en musical liederen.

De Engelse trompettist John Barker is de solist bij Grootkoor Groningen. John is één van de beste trompettisten van Groot-Brittannië. Hij begon al op vijfjarige leeftijd met trompet spelen. Gedurende zijn beginjaren speelde hij in diverse Brassbands. Later werd hij professioneel solo-trompettist en heeft maar liefst 11 soloalbums uitgebracht. Het geluid dat John Barker uit de trompet haalt blijft van een hartverwarmende klasse. Zijn nieuwe CD ‘New Horizons’ laat dat wederom horen. De toonvorming en frasering die Barker weergaloos beheerst, zorgt in het voorjaarsproject voor een fijne muzikale samenwerking met het de Grootkoren.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV en de Martinikerk en via e-mail: zing@grootkoor.nl. Vanaf 19.15 uur is de kassa van de Martinikerk geopend. Voor meer informatie grootkoor.nl Aanvang concert 20.00 uur.