Aandacht voor Slaapapneu in Martini Ziekenhuis Groningen

GRONINGEN - Het Slaapapneu Syndroom kenmerkt zich doordat mensen rondlopen met vermoeidheid, vage klachten hebben en prikkelbaar zijn.

Geleidelijk kunnen de klachten, die mogelijk bij het Slaapapneu Syndroom horen, erger worden. Een bezoek aan de huisarts komt dichterbij, maar omdat de klachten zich geleidelijk kunnen ontwikkelen wordt dit vaak lange tijd uitgesteld. De meest voorkomende vorm van Slaapapneu Syndroom, is het Obstructief Slaapapneu Syndroom. De symptomen zijn onder andere zwaar snurken en herhaaldelijk stoppen met ademhalen tijdens de slaap. De persoon zelf merkt er meestal weinig van, de partner vaak wel. Een andere vorm van slaapapneu is het Centraal Slaapapneu Syndroom. Hierbij geven de hersenen geen signaal om te ademen. Deze minder voorkomende vorm van slaapapneu is het eerste onderwerp tijdens de bijeenkomst.

Op 11 april organiseert de Landelijke ApneuVereniging in samenwerking met het Slaapcentrum van het Martini Ziekenhuis een bijeenkomst. Onderwerpen en sprekers van deze avond: Het Centraal Slaapapneu Syndroom door Dr. S.M. Schade van Westrum, neuroloog verbonden aan het Martini Ziekenhuis. Slaapapneu en de gevolgen voor ons brein door Mw. C. Hordijk, gezondheidszorgpsycholoog verbonden aan het Martini Ziekenhuis. In de pauze kunnen bezoekers vragen stellen aan Verpleegkundigen verbonden aan het Slaapcentrum van het Martini ziekenhuis

Deze avond is niet alleen bedoeld voor leden van de ApneuVereniging. Iedereen met Slaapapneu of belangstelling daarvoor is welkom.

Aanmelden bit.ly/ApneuMartini of bij de coördinatoren van de ApneuVereniging Kees de Ridder: deridder@apneuvereniging.nl of Jelly Stapert: stapert@apneuvereniging.nl.