Woninginbraken met briefjes

Groningen - Groningen - In het paasweekend zijn vijftien woninginbraken gepleegd in de Damsterbuurt, De Held, Ruischerwaard, Gravenburg, Lewenborg en De Hunze.

De daders zijn steeds op dezelfde manier binnen gekomen. In deze wijken zijn ook briefjes tussen de deuren aangetroffen. Dit kan erop duiden dat vooraf gecheckt is of de bewoners thuis zijn geweest. De daders hebben twee auto's gestolen en verder vooral geld en sieraden buitegmaakt.

De politie is op zoek naar beeldmateriaal. ‘Is er in jouw wijk of straat ingebroken of zijn er witte briefjes gevonden en heb je een camera? Laat het ons weten door het beeldmateriaal naar ons te sturen. Je kan het beeldmateriaal uploaden via de website van de politie. Al is het beeld vrij kort, toch kan het voor het onderzoek belangrijk zijn.’

Wie een briefje tussen de deur of het raamkozijn vindt, kan de politie bellen via 0900-8844. De politie vraagt vinders het briefje niet aan te raken, zodat er geen sporen verloren gaan. Verstandiger is het om een foto te maken van de situatie. Agenten zullen zo snel mogelijk langskomen om de (poging) inbraak te onderzoeken en eventuele sporen veilig te stellen.