Kaartverkoop Meisje van Yde gestart

ASSEN - Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’ krijgt steeds meer vorm nu er druk gerepeteerd wordt. Naast Lisanne Dijkstra maakt bekend acteur Peter Tuinman zijn opwachting als ‘de verteller’ in het stuk dat zich afspeelt in Yde. De samenwerking met het verenigingsleven van Yde en Vries krijgt ook steeds meer vorm.

Zoals toneelvereniging Erica, het Bloemenkoor en diverse muzikanten uit de regio. Maar dat niet alleen iedereen in het dorp werkt ondertussen mee achter de schermen aan deze productie. Of het nou een deel van de schuur is voor opbouw van het decor of het regelen van vervoer van materialen. In Yde helpen ze elkaar. Dat maakt deze productie extra leuk om te bekijken. De première staat gepland voor 12 mei daarna volgen nog zeven voorstellingen. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis werd in mei 1897 ontdekt in het veen in de buurt van het dorpje Yde. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? Was ze slachtoffer of eigenlijk een heldin? Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze een van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo is.

We gaan er vanuit dat het meisje is geofferd. Maar was dit wellicht haar eigen keuze? Gaat hier een bijzonder verhaal aan vooraf? Wat heeft er toe geleid dat wij haar 120 jaar geleden op deze manier hebben gevonden? En wat hebben de Romeinen hier mee te maken? In een wervelende openluchttheaterstuk komt ‘Het Meisje van Yde’ tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal. Het verhaal van een heldin.

Deze theatervoorstelling wordt geregisseerd door Karin Noeken naar een script van Just Vink en geproduceerd door Langhout Theaterproducties BV. Janko van Barneveld zorgt voor de decors en Fokko Jelsma voor de kostuums. Jasper Westerhof is de componist.

Tickets zijn nu verkrijgbaar voor 16,50 euro via www.festyvals.nl/meisjevanyde