Expositie I Morphe Mountains in GalerieH200

GRONINGEN - Peter Boersma laat van 8 april tot en met 3 mei zijn nieuwste serie collages zien bij galerieH200 aan de Bloemsingel, voorkant van Het Paleis.

De bijzondere plakband techniek van Peter is opvallend. Kilometers plakband zijn er nodig om fragmenten van foto's uit oude boeken en tijdschriften tot een nieuw geheel te brengen: afbeeldingen van bergketens, portretten van Che Guevara of Marilyn Monroe, foto’s van wolken, jurken, auto’s: Peter maakt er met behulp van zijn unieke techniek fictieve berglandschappen van. Hij schat dat hij ondertussen meer dan 10 kilometer plakband heeft versleten sedert hij in 1989 begon.

Peter begon met het maken van collages van bergen op basis van oude foto’s van bestaande bergketens. Zo ontstonden nieuwe landschappen door snippers van foto’s van bijvoorbeeld de Dolomieten en de Himalaya te combineren. Inmiddels stelt hij zichzelf voor de uitdaging om ook berglandschappen te maken met geheel andere beelden als bron. Gletsjers ontstaan uit witte vlakken in de tijdschriften, richels uit de haren van geportretteerde personen, meren uit flinters blauw papier. ‘Alles en iedereen kan een berg worden’.

De opening is zondag 8 april om 15 uur uur en wordt verricht door Herman van Hoogdalem. GalerieH200, Bloemsingel 200, Groningen. www.studioh200.nl. Beeld GalerieH200.