Theater Authentiek speelt ‘Kermis’

GRONINGEN - Beeldend theatergroep Auth&Tiek speelt 13 en 14 april om 20.30 uur de voorstelling ‘Kermis’ op het festivalterrein van Paradigm aan de Energieweg 10 te Groningen, bij de voormalige Suikerunie.

De theatergroep is een graag geziene gast en speelt doorgaans in opdracht bij gemeenten, instellingen, bedrijven , festivals en op straat. ‘Kermis’ is de laatste voorstelling die vorig jaar in het voorjaar bij zonsondergang rondom een herenboerderij bij Zandeweer werd gespeeld. De voorstelling werd zeer positief ontvangen en gaat daarom op herhaling.

Voor de voorstelling ´Kermis´ heeft Auth&Tiek zich laten inspireren door de kermis van heden ten dage als ook uit vroegere tijden. Vanaf de 17 de eeuw werd steeds meer theater op de kermis gezien. Het vermaak bestond vooral uit het bewonderen van het ongewone; mensen met een buitengewoon postuur, dieren met lichamelijke afwijkingen, goochelaars, kwakzalvers, en charlatans. De kermis verloor het religieuze karakter en werd een volksfeest.

Wie naar de ‘Kermis’ van Auth&Tiek komt, zal zich goed weten te vermaken bij de kwallentemmer, het blikgooien, de schiettent, de achtbaan, het mini spookhuis, de kattepult, de tasjeslezer, de vrouw met de 3dubbelD, en de vele andere attracties. Auth&Tiek weet natuurlijk wél door hun absurdistische en verrassende theaterstijl, van ogenschijnlijk gangbare attractie iets bijzonders te maken. De voorstelling is vooral ook kunstzinnig en sfeervol.

Reserveren en kaartjes bestellen via de website van de theatergroep www.theaterauthentiek.nu. Entree euro 8,-, kinderen tot 16 jaar euro 5.