Kamerkoor Erato

GRONINGEN - Kamerkoor Erato geeft onder leiding van Roel Griffioen binnenkort een concert. Op zondag 15 april om 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Oude Boteringestraat 33).

Op het theatrale programma staan “Il pastor fido”, fragmenten uit het gelijknamige zeventiende eeuwse toneelstuk van Giovanni Battista Guarini op muziek van Claudio Monteverdi. Daarnaast worden er bekende toneelteksten van William Shakespeare gezongen op muziek van Matthew Harris, Knud Jeppesen, Jaakko Mäntiyjärvi, Herbert Murrill en Ralph Vaughan Williams. Zo hoor je stukken van Shakespeare ook eens op een andere manier! Tussen de bedrijven door is er een intermezzo.

Kamerkoor Erato is opgericht in 1989. De naam van het koor werd ontleend aan Erato, de muze van de minnezang uit de Griekse Mythologie. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Roel Griffioen, die koordirectie studeerde bij Bruno de Greeve aan het Gronings conservatorium. Kamerkoor Erato bestaat momenteel uit 25 zangers en zangeressen uit Groningen-Stad en Ommeland.