Rondleidingen door het Oorlogs- en Verzetscentrum

GRONINGEN - In de hal van de Groninger Archieven is wederom de expositie te bezichtigen over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Groningen.

Deze expositie wordt gebruikt voor het onderwijsproject van de Groninger Archieven en het Oorlogs- en Verzetscentrum (OVCG), maar is voor iedere andere geïnteresseerde ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Tijdens openingstijden van de Groninger Archieven kan iedereen kennis van nemen van foto’s, archiefstukken en objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van zeven thema’s; verzet, collaboratie, Jodenvervolging, luchtoorlog, het dagelijks leven, het Scholtenhuis en de bevrijding, wordt de geschiedenis van de jaren ’40 – ’45 in stad en provincie verteld.

Dit jaar worden voor het eerst rondleidingen aangeboden. Op vrijdagmiddag 13 april om 15.00 uur en zaterdagochtend 14 april om 11.00 uur worden er rondleidingen gegeven door medewerkers van het OVCG. De rondleidingen zijn gratis toegankelijk, wel graag aanmelden via info@ovcg.nl of telefonisch via 050 5992000. Voor de rondleidingen geldt vol is vol..