Kleurrijk kijkje in de kas

GRONINGEN - De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Groningen bij drie bedrijven. In de kassen worden kleurrijke producten gekweekt.

Bloemen en planten in prachtige tinten die ook in steeds meer kleuren beschikbaar zijn.Bij Reinhart Orchideeën Haren men zeer zeldzame en een groot assor-timent orchideeën, en geeft men uitleg over winterharde orchideeën voor in de tuin. Bij Reinhart Orchideeën is dan ook de expositie ‘Bloemenweg van Oost naar West’. Meer dan 50 arrangementen worden geëxposeerd.

Leden van de afdeling het Noorden van de Nederlandse Ikebana Vereniging laten de Japanse kunst van het bloemschikken zien. Studenten van Bloem, groen en styling van TerraNext tonen zowel moderne als historisch geïn-spireerde arrangementen vanuit het Westers bloemwerk. Met deze tentoonstelling willen we de verschillen laten zien tussen beide vormen van bloem-schikken.

Bij Doff Kwekerijen Uithuizen geven ze water met spuitbomen, tevens uitleg over de spruitenteelt in de kas en op het land. Kwekerij De Klimroos is onderdeel van Zorgpost Hoogezand-Sappemeer. De Kwekerij heeft een warme kas, een koude kas, twee tunnelkassen (voor snijbloemen) en een grote pluktuin. De cliënten die op de kwekerij werken geven graag een rondleiding.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkus-sens, springen op een trampoline, vissen voeren en workshop mozaïeken doen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Kijk op www.komindekasgroningen.nl waar wat te doen is.