Jubileum jongerenproject Noord Nederlands Toneel | Club Guy & Roni

GRONINGEN - Dichterbij is het jongerenproject van het Noord Nederlands Toneel | Club Guy & Roni waarbij 50 jongeren in een week een voorstelling maken.

Van 28 april tot en met 6 mei is de Machinefabriek het domein van de jongeren; van toilet tot decor, van atelier tot kantoor. Vanaf de première op 6 mei wordt de voorstelling een week lang iedere avond gespeeld.

Deze twintigste dus jubileumeditie wordt een groot feest. Oud-deelnemers en –medewerkers (1100 in totaal) en theaterliefhebbers zijn van harte welkom om dit feest mee te vieren. Hoe breng je jongeren in contact met theater? Dichterbij het podium, dichterbij bij het maakproces van een voorstelling? Dat waren de vragen waar het Noord Nederlands Toneel twintig jaar geleden een antwoord op vond in de vorm van Dichterbij, een jaarlijks terugkerend project, waarbij zo’n 50 jongeren in een week een theatervoorstelling maken.

Tijdens deze editie van Dichterbij kijkt het gezelschap terug op de eerdere edities: wat betekent het voor een jongere om mee te doen aan Dichterbij? Welke impact heeft dit gehad op zijn of haar keuzes? Al deze verhalen zijn vastgelegd in een jubileumboek dat als ‘liturgie’ voor de voorstelling gaat dienen.

De première van Dichterbij 2018 is op zondag 6 mei 15.00 uur. Op deze middag wordt het jubileumboek gepresenteerd en start de voorstellingsweek, die tot 12 mei duurt. Kaarten en het jubileumboek zijn te koop via nnt.nl/dichterbij2018.