Blueslegende Seasick Steve naar De Oosterpoort

GRONINGEN - De Amerikaanse blueslegende Seasick Steve komt terug naar De Oosterpoort. Op 3 juli staat hij in de Grote Zaal.

Met zijn vuige bluesrock zonder poespas, gespeeld op zijn eigenhandig in elkaar geknutselde gitaren, klinkt Seasick Steve vitaler dan menig jonge muzikant. Als veertienjarige koos Seasick Steve er voor om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een bestaan als zwerver te gaan leiden. Hij wisselde verschillende baantjes af met (blues)optredens.

Veel bekendheid leverde hem dat niet op, hoewel hij in de jaren zestig wél het podium deelde met blueshelden als John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins. In 2006 kwam plotseling een eind aan de lange jaren van aanmodderen: de inmiddels oude bluesrot bracht zijn debuutalbum uit, ‘Dog House Music’, én werd door Jools Holland uitgenodigd voor de veelbekeken BBC oudejaarsmuziekshow ‘Hootenanny’.

De rest is, zoals dat zo mooi heet, geschiedenis. Inmiddels bracht hij meerdere albums uit, met het dit jaar verschenen ‘Hubcap Music’ als laatste in de rij, een plaat waarop Seasick Steve wordt bijgestaan door onder anderen Jack White en John Paul Jones (Led Zeppelin).

Daarnaast stond hij op zo’n beetje alle grote Europese festivals zoals North Sea Jazz en Lowlands. Repeteren voor zijn shows doet hij niet, alles moet rechtstreeks uit het hart komen.

Kaarten zijn te koop vanaf 29 maart, 10.00 uur. Dindag 3 juli om 20.00 uur in De Oosterpoort. Entree euro 32 (inclusief € 3,00 servicekosten).