Europarlementariër Van Nistelrooij maakt kennis met innovatieve kracht

GRONINGEN - Europarlementariër en medeoprichter van het Europese innovatienetwerk Knowledge4Innovation Lambert van Nistelrooij (CDA) was woensdag 28 maart te gast bij de Hanzehogeschool Groningen.

Hij bezocht dan onder meer Health Hub Roden en energieproeftuin EnTranCe. Met het bezoek hoopt de Hanzehogeschool verdere aansluiting te vinden bij de Europese Innovatieagenda.

Van Nistelrooij bezocht de Hanzehogeschool op uitnodiging van vertrekkend lector Wim van Gemert. Van Gemert is als Lector Energietransitie bedenker van ‘People in Power’ als leidend principe om energietransitie mogelijk te maken. In zijn ogen heeft die transitie alleen kans van slagen als gezamenlijk in een open omgeving aan innovaties kan worden gewerkt. Die omgeving creëerde Van Gemert met EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen.

Ook Health Hub Roden wordt door Van Nistelrooij bezocht. Roden is sinds 2015 dé toplocatie voor innovatie en ondernemerschap in met name de medische technologiesector. Health Hub Roden, waarvan de Hanzehogeschool penvoerder is, verenigt bedrijven, kennisinstellingen en overheden om kennis en kunde op het gebied van healthy ageing of medische technologie in de regio te behouden en versterken.

De Hanzehogeschool Groningen heeft de ambitie om Noord-Nederland te ontwikkelen tot en te profileren als een veerkrachtige regio die op een vernieuwende manier voordeel behaalt uit innovatie. Verbinding zoeken met Europese regio’s is hierin eveneens van belang. Met het bezoek van Lambert van Nistelrooij geeft de Hanzehogeschool zichtbaar gestalte aan deze ambitie.

Op de foto: v.l.n.r. Max van den Berg, Lambert van Nistelrooij, Nel van Gemert, Wim van Gemert en Jan-jaap Aué.