Cabaret Flexwerk speelt in De Harmonie

GRONINGEN - Cabaret Flexwerk speelt 8 april om 15.30 uur op in Sociëteit De Harmonie met het programma: De achtste van Flexwerk.

Flexwerk bestaat uit: Peter van den Bosch, Cobien Nieuwpoort, Gera Nijhof, Olga Schoonheim, Cas Straatman en Bert Suhlmann. Samen kijken zij in de spiegel van het leven en ze staan versteld over wat ze zien. We kraken graag van alles af wat anderen doen, maar hoe zit het met onszelf? De zeven bekende menselijke ‘zonden’ komen aan de orde, in voor het grootste deel eigen teksten en arrangementen. Flexwerk doet daarbij een opzienbarende ontdekking: het is nooit te laat voor een nieuwe zonde: de achtste van Flexwerk. Komt u meekijken? Vrij entree.

Kritiek hebben, daar zijn wij allemaal goed in. Op die egoïstische buurman die alleen maar aan zichzelf denkt, op die vrouw van de televisie die aan haar vijfde huwelijk begonnen is, op die zakkenvullers bij de banken, op die nietsnutten die de handen niet uit de mouwen steken…. Maar zijn we zelf wel zo goed als we denken? Of maken ook wij ons wel eens schuldig aan het gedrag dat we zo bekritiseren? In een wervelend programma van liederen en liedjes die worden geïllustreerd door sketches en beelden laten de spelers van Cabaretgroep Flexwerk zien en horen hoe het eigenlijk zit met ons eigen gedrag ten opzichte van het gedrag dat we bij anderen bekritiseren.