Nieuw aanbod bij Kennisplein

GRONINGEN - Link050 biedt via ‘Kennisplein’ weer tal van nieuwe cursussen aan voor vrijwilligers en voor mensen met een participatiebaan.

“We stellen het aanbod van Kennisplein zo gevarieerd mogelijk samen. En, niet te vergeten, elk jaar hebben we nieuwe trainingen en workshops!”, zegt Marja Wolthuizen, projectleider. Ze legt uit dat mensen drie keer per half jaar een cursus of een training kunnen volgen en het hoeft zeker niet werk gerelateerd te zijn. “Veel cursussen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en/of professionele groei.” Er zijn trainingen en cursussen op het gebied van communicatie, weerbaarheid, EHBO, social media, gezondheid, fondsenwerving en nog veel meer. “Eigenlijk teveel om op te noemen,” zegt Wolthuizen. De cursussen variëren van één dagdeel tot soms tien. Een van de trainers, Anne Krikke, geeft dit jaar de nieuwe cursus ‘Yoga’ en ‘Schaarste, wat doet dat met je brein’ . Financiële armoede kan leiden tot sociale uitsluiting. En dat is iets wat vaak onder de oppervlakte blijft, vertelt ze.

Kennisplein, dat door de gemeente Groningen gesubsidieerd wordt, bestaat dit jaar negen jaar. In het afgelopen jaar-2017- waren er maar liefst 734 deelnemers en werden er 78 workshops aangeboden. Wolthuizen:“We bieden professionele trainingen en cursussen. Dit wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste trainers en vrijwilligers.”

Wie meer wil weten en of zich op wil geven voor een of meer cursussen, kan terecht bij www.link050.nl.

Foto: links Marja Wolthuizen (projectleider) en rechts Anouk Vegter (Kennisplein medewerker)