Seizoensopening Wall House #2

GRONINGEN - De architectonische parel Wall House #2 in Groningen start vanaf het Paasweekend met een nieuw seizoen Wall House Weekenden.

Het gebouw is al een attractie op zich, daarnaast zorgen de activiteiten, workshops en de zeven exposities dit jaar voor een aantrekkelijk programma. Kunstenaars Mirjam Offringa en Mariëlle Gebben tonen er als eerste hun werk.

Fotograaf en tevens programmeur van Wall House #2 Gea Schenk (1970), zelf woonachtig in de wijk Hoornse Meer, haalt buurtbewoners naar het gebouw door ze te portretteren. Vorig seizoen leverde dat ruim honderd portretten op die allemaal worden getoond aan de ‘Wall of Fame’ in de entree van het gebouw. Dit jaar zal deze expositie worden voortgezet met nieuwe portretten.

Op zaterdag 31 maart opent directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm om 12.00 uur het nieuwe seizoen. Aansluitend zal programmeur Gea Schenk het programma toelichten, de Pakje Kunst-automaat onthullen en de kunstenaars voorstellen die in 2018 in Wall House #2 exposeren. Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een drankje, een stuk taART en muziek het gebouw en de tentoonstellingen te bekijken.

Het adres is A.J. Lutulistraat 17 in Groningen. Het complete programma van 2018 is te vinden op www.groningermuseum.nl/wallhouse.