Poëziewerkgroep WP99 presenteert ‘Tussen ijs en adem’

GRONINGEN - Poëziewerkgroep WP99 presenteere 26 april om 16.30 uur haar nieuwe bundel, Tussen ijs en adem in Sociëteit De Harmonie.

WP99 laat op die dag met trots haar nieuwe bundel het licht zien. WP99 bestaat uit zeven dichters die regelmatig bijeenkomen en elkaar inspireren, motiveren en bekritiseren. Om niet in te dutten laten zij zich begeleiden door ervaren dichters die steeds weer een nieuwe impuls geven. Op dit moment worden zij bijgestaan door Ronald Ohlsen. De groep bestaat uit: Liesbeth Cavé, Anna van der Laan, Erik Raven, Yde van Reide ( pseudoniem van Martin Tervoort ) Anneke Wasscher, Nina Werkman en Atze van Wieren.

Individueel hebben de dichters diverse prijzen gewonnen of zijn genomineerd. Ook publiceren ze in diverse tijdschriften. In een souterrain genaamd de Rembrandt Caemer, waar geen geruis van buiten doordringt komt met enige regelmaat de groep dichters bijeen. Als een heuse ondergrondse beweging zoeken zij naar het geheim van hun eigen poëzie zonder daar al teveel ruchtbaarheid aan te geven. Al die ondergrondse bijeenkomsten hebben geresulteerd in een mooie bloemlezing zonder toeters en bellen van zeven verschillende dichters met zeven verschillende stijlen.