POPgroningen Talent Award 2018 line-up eindronde bekend

GRONINGEN - Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een coachingstraject waarin optreden en ontwikkeling centraal staat.

Het traject verloopt van kleinschalige optredens in dorpen en steden dwars door de provincie, door naar twee grootsere avonden in Simplon en eindigt vervolgens in de grote zaal van Vera te Groningen.

Na acht provincierondes, vonden er twee stadsrondes plaats in samenwerking met Simplon UP in Simplon. Scouts selecteerden elke stadsronde twee acts die door gingen naar de uiteindelijke eindronde in Vera die 20 april plaatsvindt. De geselecteerde acts zijn: Lesley Baker (singer-songwriter), The Sexy Spooners (ska), Cirrus Minor (rock) en 70 Mile House (rock). De winnaars van vorig jaar, Boyz in the Woods, zal tijdens het juryberaad een optreden verzorgen.

De voorselectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll van Graspop, Kunstbende, StuKaFest Groningen en Urban House Groningen. Meer info is te vinden op www.popgroningen.nl.