Lezing over tuinarchitecte Mien Ruys

GRONINGEN - Tuinhistorisch onderzoeker Leo den Dulk geeft donderdag 5 april in de Remonstrantse kerk in Groningen een Kunst in Zicht-lezing over de beroemde tuinarchitecte Mien Ruys.

Mien Ruys is niet alleen de belangrijkste Nederlandse tuinarchitecte van de twintigste eeuw, ze had duidelijke ideeën over de functie en het nut van tuinen en openbaar groen. Haar werk wordt ook in het buitenland gezien als een van de voornaamste uitingen van tuin- en landschapsarchitectuur: wat Gerrit Rietveld voor de architectuur betekende en Piet Mondriaan voor de Stijl-beweging was Mien Ruys voor de vormgeving en beplanting van de groene buitenruimte.

Leo den Dulk is sinds 2003 mede-uitgever en redacteur van het oudste Nederlandse tuinblad Onze Eigen Tuin. Met zijn bureau Cantua Research en Tekst onderzoekt hij natuur, planten, tuinen, landschap en geschiedenis. In 2017 verscheen van zijn hand Mien Ruys, zoeken naar de heldere lijn, een monografie over leven en werken van deze tuin- en landschapsarchitecte.

Om 19.30 uur, entree euro 12,50. Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of 050-3188651.