Taartrovers Film Festival in het paasweekend

GRONINGEN - Het Taartrovers Film Festival, voorheen bekend als het Fantastisch Kinderfilm Festival, komt in het paasweekend naar het Groninger Forum.

Van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april kunnen kinderen van 2 tot 9 jaar genieten van films, workshops en installaties. Het thema dit jaar is ‘Lettersoep & Prentenkoek’, een ode aan het kinderboek. Op vrijdag 30 maart wordt het festival om 10.30 uur door kinderen geopend tijdens het Openingsbal. Met speciale letterlaarsjes geven zij kleur aan de lange witte loper. Daarna kan er worden gesmuld van lettersoep, een eetbaar gedicht worden gemaakt en volop worden gedanst. Vervolgens worden het hele weekend meer dan tien verschillende kinderfilms vertoond. Van Bob de Bouwer: Mega Machines tot speciaal voor de allerjongsten de film Nijntje.

Dagelijks kan er naar hartenlust worden gespeeld in de ‘Speeltuin van de verbeelding’ waar kinderen natuurlijk Lettersoep en Prentenkoek gaan eten, waar filmpjes kunnen worden gemaakt en een speurtocht kan worden gedaan.

Groninger Forum, Hereplein 73 Groningen. Kaarten via www.groningerforum.nl/taartrovers of via de kassa van locatie Hereplein.