Bloemenjaarmarkt in hartje Stad

GRONINGEN - In het centrum van Groningen is Goede Vrijdag 30 maart weer de grootste bloemenen plantenmarkt van Noord-Nederland: De Bloemenjaarmarkt.

Traditiegetrouw bieden ruim honderd marktkooplieden op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, de oude Ebbingestraat en het A-Kerkhof een grote variëteit aan bijvoorbeeld verse bloemen en (kamer) planten aan.

De Bloemenjaarmarkt – ook wel ‘Bloemetjesmarkt ‘genoemd- trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers. De P+R-terreinen aan de rand van Groningen zijn hier goed op voorbereid. Voor euro is de auto veilig te parkeren om vervolgens met vijf personen de Citybus van- en naar het centrum te nemen. Daarnaast kan ook worden geparkeerd in één van de parkeergarages in de stad. Meer informatie over de bloemenjaarmarkt kunt u vinden op: www.bloemenjaarmarkt.nl

Midden op de Grote Markt staat een “bloemendepot”. Tussen 9.00 en 18.00 uur kunnen bezoekers hier gratis uw bloemen en planten stallen. Geen plantjes nodig? Ook dan is het leuk om te komen. Verspreid over de stad worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Tussen 9.00 en 17.00 uur is in het centrum van Groningen veel te beleven.