Noorderzon: digitale luchtspiegelingen en toveren met pixels

GRONINGEN - Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft alvast een tip van de sluier van het programma van dit jaar opgelicht.

Tijdens de 28e editie van het festival presenteren de Franse multimediakunstenaars Adrien M & Claire B een betoverende serie installaties en digitale mini-performances, die de bezoeker zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual-Reality bril. Meer programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt. Noorderzon vindt dit jaar plaats van 23 augustus t/m 2 september.

Over Mirages & Miracles

Wandel door waan en werkelijkheid tijdens een onwaarschijnlijke tocht waarbij je tekeningen laat bewegen, in het donker danst met holografische droombeelden, pixels laat doen wat jij wilt en waar je levensgrote projecties tegenkomt. In de fascinerende, magische wereld van Adrien M & Claire B is het onmogelijke waar en het onware mogelijk. Met Mirages & Miracles scheppen de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot en Claire Bardainne een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Menselijke realiteit en digitale luchtspiegelingen ontmoeten elkaar in een serie inventieve installaties en computergestuurde mini-performances, die je deels zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril. In 2010 betoverde het duo Noorderzon al eens met de hightech dansvoorstelling Cinématique. Dit jaar laten ze je zelf de grenzen verkennen tussen authentiek en illusoir, ondenkbaar en bestaanbaar, wonderlijk en onbeschrijflijk.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Voor vroege vogels gaat in mei alvast een selectie van voorstellingen tijdelijk in de verkoop, in de maanden daarna volgt steeds meer programma. 23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen 23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma 23 juli | start online voorverkoop volledige programma

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten en op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown). Van donderdag 23 tot en met zondag 2 september 2018 vindt de 28e editie van het festival plaats.  Meer op www.noorderzon.nl