Expositie Super Schwul in galerie MooiMan

GRONINGEN - Galerie MooiMan presenteert van 25 maart tot en met 27 mei male-art de expositie Super Schwul.

Deze titel is een vette knipoog naar onze Duitse buren en een lange traditie om Duitse kunstenaars in de galerie te laten zien. Een groepsexpositie waarin zes kunstenaars uit voornamelijk de Schwule Szene van Berlijn hun nieuwste werk tonen. Een expositie die de vrijheid van Schwule kunstenaars in alle opzichten laat zien. Van Schwule sprookjes tot Schwul polka dansende cowboys.

De expositie laat diverse disciplines zien van fotografen Johnny Alexandre Abbate en Daniel M. Schmude, pentekeningen van Chinees kunstenaar Musk Ming, aquarellen van Rinaldo Hopf. De porseleinen objecten zijn van Duits keramist Hendrik Schink, die even buiten Berlijn werkt en uit Stuttgart worden linosnedes van Hannes Steinert getoond. Foto’s en ready mades van jong en aanstromend Italiaans fotograaf Johnny Abbate (1982) worden in deze prikkelende expositie voor het eerst buiten Duitsland geëxposeerd en sluiten naadloos aan bij de belevingswereld die bij Super Schwul past.

Gelijktijdig vindt ook de boekpresentatie plaats van Mein Schwules Auge, een homo erotisch jaarboek wat door curator Rinaldo Hopf al 14 jaar wordt samengesteld, ditmaal in samenwerking met de Tom of Finland Foundation in Los Angeles. Deze hommage aan Tom of Finland waarvan zojuist zijn ook bioscoopfilm is verschenen, beslaat 400 pagina’s met meer dan 100 kunstenaars die een bijdrage geleverd hebben waaronder ook galerie MooiMan.

Opening op zondag 25 maart 16.00 uur. Noorderstationsstraat 40 Groningen.