Groninger Forum krijgt euro 100.000 van VSBfonds

GRONINGEN - Het VSBfonds heeft laten weten euro 100.000 bij te dragen aan het Groninger Forum. Het bedrag is de stichting gegund na het indienen van een aanvraag voor een bijdrage aan de inrichting.

De euro 100.000, het maximale bedrag dat het VSBfonds toekent, is een eenmalige bijdrage en wordt gebruikt om de vrij toegankelijke delen van het Forumgebouw zoals het plein voor kinderen en jeugd, of het Forumlab, in te richten. In een wereld die sneller verandert dan ooit daagt het Groninger Forum mensen uit zich te laten inspireren door de mogelijkheden van nu en de ontwikkelingen van morgen. Het Groninger Forum wordt een wereldse ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, met exposities, films, workshops, talkshows, festivals, de bibliotheek, horeca en Storyworld, het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving en wil zo bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. De plannen van het Groninger Forum sluiten hier perfect bij aan.