Kick-off NoorderBaanBattle zet werkzoekenden in beweging

GRONINGEN - Maandag 19 maart 2018 kwamen in the Rock Office Spaces de deelnemers van de NoorderBaanBattle bijeen om te starten met het traject.

Tijdens de kick-off werden de deelnemers letterlijk in beweging gebracht om uit hun comfortzone te treden. De dag begon met een inspirerende speech van oud olympiër Ronald Zoodsma.

Geslaagde start

The Rock is een bedrijvenverzamelgebouw te Groningen. Een dynamische plek waar veel ondernemers en bedrijven samenwerken onder één dak. Een mooie start van een zoektocht naar een passende bestemming. Door simpelweg mee te doen en kennis te maken met gelijkgestemden, krijgen deelnemers weer nieuwe energie en meer zelfvertrouwen om zichzelf met succes te presenteren op de arbeidsmarkt. Gastspreker en oud olympiër Ronald Zoodsma opende de middag om de deelnemers een hart onder de riem te steken. “De beste sporters zijn niet de mensen met talent, maar de mensen die er elke dag weer kei hard voor knokken”. Motivatie is het aller belangrijkst. Door de erkenning dat je niet als enige de tegenslagen ervaart als werkzoekende, ontstaat er een band van vertrouwen. De kick-off bestond uit meerdere workshoprondes waarin de teams uit Groningen en Drenthe bezig gingen met kennismaking, teambuilding en communicatie. Allemaal essentiële onderdelen om een goede start te kunnen maken met de BaanBattle. De avond werd afgesloten met presentaties waarin de teams hun doelen deelden.

Hoe nu verder?

De komende zestien weken gaan de deelnemers aan de slag met zelfvertrouwen, zelfinzicht en netwerken om zo makkelijker aan het werk te komen. Los van de sollicitatiebrief, op weg naar persoonlijk contact met bedrijven. De teams worden begeleid door enthousiaste coaches die hun kennis en kunde met de deelnemers delen. Samen wordt het programma van de BaanBattle ingedeeld naar behoefte van het team. De afgelopen vier edities hebben aangetoond dat meer dan de helft van de deelnemers succesvol uitstroomt naar een passende bestemming. Dat belooft een spetterende finale in juli. Tijdens de finale worden alle resultaten van de deelnemers gepresenteerd.