Eten en cultuur in de Omhelzing

GRONINGEN - etcafé de Omhelzing, welke bekend staat om het lekkere Indonesische eten, is overgestapt naar biologisch Indonesisch koken en gaat onder de naam ‘pittiggekruid’ op de zondagen een cultureel programma aanbieden.

Op zaterdag 24 maart 17.00 uur is het Lentefestival , een festival met diverse bands (jazz, blues en soul muziek). Op zondag 25 maart 14.00 uur een boeiende documentaire van Willem Hully over zijn familie geschiedenis. Documentairemaker Willem Hully (RTV Drenthe) is 25 maart te gast bij de zondagmiddagactiviteit van de Omhelzing. Deze middag zal gaan over de geschiedenis van zijn eigen familie die hij verwerkt heeft in de documentaire ‘Het Verleden Voltooid’.

Het is een indringend verhaal over zijn vader die met zijn jonge gezin in 1951 naar Nederland werd gestuurd en terecht kwam in Kamp Westerbork dat toen omgedoopt werd in Woonoord Schattenberg. Het is een indringend verhaal over de bredere context waarin 12.500 Molukkers op bevel van de legerleiding voor een kort verblijf naar het ‘moederland’ moesten, maar dat voor hen dramatisch afliep: ze konden nooit meer terug. Aldus gedwongen tot het opgeven van hoop en verwachting en het moeten opbouwen van een nieuw bestaan. Vader David Hully deed dat onder het motto: ‘De wereld is groter dan de omgeving waarin je leeft. Ga je eigen weg en stel je niet afhankelijk op van anderen’.

We horen een inleiding van Willem Hully over het waarom van deze film, hoe hij antwoorden op zijn vele vragen zocht en vond. We zien de film en kunnen met hem en met elkaar napraten.

Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden, mede omdat Hully zo betrokken is bij het onderwerp en graag ook het gesprek met de zaal aangaat.

Toegang euro 5. Meer info op www.de-omhelzing.nl.