Lezing stadsarchitect Maarten Schmitt: Stad vol gedachten

GRONINGEN - Maarten Schmitt heeft duidelijke opvattingen over de ontwikkeling van de Stad. Hij spreekt daarover op woensdag 28 maart bij de Vrienden van de Stad Groningen.

“Aan de keten Vismarkt, Grote Markt en Martinikerkhof hoeft helemaal geen nieuwe openbare ruimte te worden toegevoegd. Die gaat functies van elders in de stad aantrekken waardoor daar leegstand dreigt. Als je toch zo’n nieuw cultuurgebouw wilt neerzetten had dat prima in de Oostwand gekund. Je had het wat meer naar achteren kunnen uitbouwen in plaats van de hoogte in te gaan. De nieuwe Oostwand komt er doodsaai uit te zien als ik naar de plannen kijk.”

Maarten Schmitt was jarenlang stadsarchitect van Groningen. Hij werkte tussen 1973 en 1998 bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Hij is van mening dat grootschalige projecten niet in de binnenstad passen, maar aan de rand geplaatst moeten worden. In de lezing Stad vol gedachten spreekt hij over de ontwikkeling van de Stad in de jaren dat hij zelf werkte aan de ontwikkeling van de Stad. En natuurlijk kijkt hij naar wat er sindsdien in Groningen is gebouwd.

Om 20.00 uur. Locatie iGroninger Archieven, Cascadeplein 4. De lezing is voor alle belangstellenden vrij te bezoeken.