Viool en gitaar in Museum Vosbergen

EELDE - In Museum Vosbergen in Eelde speelt 24 maart 20.15 uur het Duo Le Coultre & VanHees.

Duo LeCoultre&VanHees is een dynamisch en breed inzetbaar duo dat een repertoire heeft opgebouwd met verschillende stijlen uit verscheidene tijdsperiodes.

Duo LeCoultre & VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie met een 9,5 en onderscheiding voor haar meeslepende spel. Zij soleerde bij verschillende orkesten en won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Zij gaf concerten in China, toerde door Zuid Amerika en Europa. Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een 9 en onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. De Gitarist gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa. Sinds 2014 is duo LeCoultre &VanHees een vast duo dat speelde op verschillende kamermuziekfestivals en tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Het expressieve en meeslepende spel van het duo is kenmerkend voor hun concerten. Hun ervaring is dat het publiek geniet van de expressie die het duo uitstraalt. Zelfs publiek dat niet per se in aanraking komt met klassieke muziek heeft vaak genoten van hun repertoire.

Toegang euro 15 inclusief consumptie. Bespreken wordt aangeraden. Museum Vosbergen, Vosbergerlaan 35 Eelde. Tel.050-3081291, info@museumvosbergen.nl.