Route en programma koninklijk bezoek is bekend

GRONINGEN - De route die koning Willem Alexander en zijn familie op vrijdag 27 april in Groningen afleggen, is deze week bekendgemaakt.

De route gaat over Martinikerkhof, Grote Markt, Waagplein, Oude Boteringestraat, Broerplein, Oude Kijk in ’t Jatstraat, Stoeldraaiersstraat en Vismarkt. Tijdens het koninklijk bezoek worden Stad en Ommeland door de ogen van verschillende Groningers uit de gehele provincie gepresenteerd. Op meerdere plekken zal een zogenaamde sidekick van de burgemeester en Commissaris van de Koning laten zien wat er zo bijzonder is aan Groningen. Op de Grote Markt wordt ruimschoots aandacht besteed aan de aardbevingsproblematiek in de provincie. Bijzonder dit jaar is dat de regioparade geen onderdeel van het programma uitmaakt. Stad en Ommeland presenteren zich in het programma gezamenlijk.

Het koninklijk bezoek brengt in de binnenstad ook maatregelen met zich mee, zoals het vrijmaken en afsluiten van wegen, verplaatsen van bankjes en afvalbakken en het aanpassen van openingstijden van winkels. Alle inwoners en ondernemers binnen de diepenring zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.

Beeld: gemeente Groningen