Matthäus-Passion door G.S.M.G. Bragi in Der Aa-kerk

GRONINGEN - Studentenmuziekvereniging Bragi voert 30 maart de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Der Aa-kerk. Het project wordt ondersteund door talentvolle jonge solisten.

Dit is de eerste keer dat in de regio Groningen de Matthäus-Passion georganiseerd en uitgevoerd wordt door studenten en jong talent. Studentenmuziekvereniging Bragi heeft geïnteresseerde zangtalenten van diverse Nederlandse conservatoria gevraagd om auditie te doen voor dit bijzondere project. Bragi hoopt hiermee dit jong talent een mogelijkheid te geven om ervaring op te doen en een naam te maken in de muziekwereld. Onder leiding van Jeroen Helder voert het orkest en koor van Bragi samen met de solisten dit welbekende en prachtige werk van Bach uit in de Der Aa-kerk.

G.S.M.G. Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. De vereniging is opgericht in 1882 en telt ongeveer honderd leden, die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Iedere geleding repeteert wekelijks en werkt in een collegejaar aan drie programma's, die afgesloten worden met meerdere concerten in en rond Groningen.

Bragi werkt deze avond samen met het Groninger Kinder- en Jeugdkoor.

Kaarten www.blgroningen.nl/agenda. Aanvang 19.00 uur.