Beach Soccer Blauwestad met scholenkampioenschap

BLAUWE STAD - Het stond al een tijdje hoog op het wensenlijstje van de organisatie. In 2018 gaat het er dan daadwerkelijk van komen.

Op vrijdag 29 juni krijgen alle scholen van 9.00 tot 12.00 uur de kans om met hun leerlingen, uit de groepen 5 tot en met 8, deel te nemen aan het eerste scholenkampioenschap van Beach Soccer Blauwestad.

Het mooiste aan het scholenkampioenschap is dat een school zich alleen maar hoeft op te geven. De organisatie rekent geen inschrijfgeld. Het initiatief wordt gezien als een mooie manier om de maatschappij bij het N.K. te betrekken, maar het is vooral bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met de mooie sport beach soccer. De eerste aanmelding is inmiddels al binnen. Er is door de organisatie doelbewust gekozen voor de groepen 5 t/m 8. Niet alleen willen ze graag eerst aankijken hoe groot de animo is, ook is de sport beach soccer dusdanig zwaar dat het voor kinderen uit jongere groepen wellicht nog net iets te hoog gegrepen is.

Huis voor de Sport ondersteund bij het benaderen van de verscheidene scholen. De organisaties trekken zodoende gezamenlijk op om de kinderen van de vele scholen uit de omgeving deze vrijdagochtend in beweging te krijgen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, want met vijf velden kunnen er heel wat teams mee doen.

Aanmelden kan via het e-mail adres van Beach Soccer Blauwestad, info@beachsoccerblauwestad.nl, of bij de contactpersoon van de betreffende school bij Huis voor de Sport. Ook voor meer informatie mag er contact opgenomen worden met beide genoemde kanalen.