Groninger americana artiesten bij TakeRoot Take Off

GRONINGEN - Onder muzikale begeleiding van Groninger americana artiesten Joost Dijkema (foto) en Hans Hannemann worden tijdens TakeRoot Take Off, op zondag 15 april, de eerste namen van het TakeRoot festival bekend gemaakt.

Op die dag staan ook de internationale acts Blitzen Trapper, Deep Dark Woods en Kacy & Clayton in de Oosterpoort met een TakeRoot presents show.

Dit najaar vindt de 21ste editie van TakeRoot plaats in De Oosterpoort, het ‘festival for past, present and upcoming American music’. Het muziekfestival is als een reis door Amerika, ook door de tijd. De Verenigde Staten is nog altijd het land van uitersten en een smeltkroes van nieuwe invloeden en ideeën. Het is de bakermat van vrijwel alle grote stromingen in de popmuziek: blues, rock, country, folk, americana. Op de 21e editie van TakeRoot wordt wederom een staalkaart gepresenteerd van de voortdurend meanderende stroom van de Amerikaanse muziek.

De presentatie van de eerste namen van TakeRoot 2018 en de shows van Joost Dijkema en Hans Hannemann in het entreegebied zijn vrij toegankelijk. Voor de TakeRoot presents concerten van Blitzen Trapper, Deep Dark Woods en Kacy & Clayton koop je een ticket dat toegang geeft tot de Binnenzaal.

Tijdens TakeRoot Take Off is er een uitgebreid aanbod voor vegetariërs en worden burgers, beenham en biologische Noorse zalm bereid op een smoker. Bij de bierbar met speciaalbier is ook het Kleintje TakeRoot festival bier verkrijgbaar.

Om 15.00 uur in De Oosterpoort.