Bellyhorn in de Wolkenfabriek

GRONINGEN - Op eerste paasdag komt een bijzonder muziekinstrument naar Groningen. De Bellyhorn is een groot, organisch, haast beestachtig instrument met een hoorn, een slurf en een 'buik'. Beestachtig maar ook aaibaar.

De Bellyhorn is een innemende persoonlijkheid die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op zowel kinderen als volwassenen. Het produceert lage sub-bastonen, en hoe verder je je hoofd in de slurf steekt als je er in zingt, hoe lager de toon. Als je er op gaat liggen voel je de tonen in je buik. Dianne Verdonk demonstreert haar instrument tijdens de Wolk-In, het borrel-en eetcafé van De Wolkenfabriek op zondagmiddag.

De Bellyhorn staat in de Wolkenfabriek in het kader van soundfestival Het Rumoer. Een gloednieuw festival voor geluidskunst en experimentele muziek. Zowel zaterdagavond als zondagmiddag treden in De Wolkenfabriek verschillende kunstenaars op met verrassende en onverwachte invalshoeken. De Wolk-In, vanaf 15.00 uur op zondagmiddag, is het gratis toegankelijke deel van het programma. Voor meer info, zie de Facebookpagina van 'Het Rumoer.'