Holland Nordic Basketball Tournament

GRONINGEN - Tijdens Pasen wordt voor de 23e keer alweer het Holland Nordic Basketball Tournament gehouden. Van Goede Vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april vinden er onder de vlag van het HNBT diverse evenementen plaats op het gebied van jeugdbasketbal.

Het hoofdingrediënt is zoals altijd het U20 toernooi voor jongens. De volgende teams zullen aan dit toernooi deelnemen: BCM Orli Prostejov, de winnaar van 2017 en een topteam uit Tsjechië. Tornado Basketball Academy, de finalist van 2017, een van de beste opleiders uit basketbal-land Litouwen. Piraten Hamburg, de nummer 6 van 2016, de NBBL jeugd van Hamburg Towers. Myerscough College BA, nummer 5 van 2017 en absolute top in Engeland dit jaar. Donar, de Groningse vertegenwoordiger. Oostende, al decennia de topclub van België. KK Jance, de Sloveense vertegenwoordiger, nu voor de zesde keer present. Noordkop Den Helder, de club waar zoveel talent vandaan komt

Het U20 toernooi zal plaatsvinden in Sporthal Vinkhuizen van zaterdag tot en met maandag, waarbij de wedstrijden plaatsvinden tussen ongeveer 8.00 en 20.00 uur. De finale wordt op maandag rond 14.00 uur gespeeld. Traditioneel wordt het internationale toernooi aangevuld met een aantal andere onderdelen. Zo is er een jeugdclinic voor de kids van 7 tot en met 3 jaar, die zal plaatsvinden op Goede Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in Sporthal De Oude Alo te Groningen. Ervaren trainers en spelers van Donar zullen daar de jeugd kennis laten maken met de basketbalsport.

Zaterdag 31 maart is er voor trainers uit binnen- en buitenland onze internationale coach clinic in het Alfa-College Sport en Bewegen, onder meer met een bijdrage van Meindert van Veen over video-analyse.

Alle informatie vindt u op de site www.hnbt.com