Introdans met familievoorstelling 'KYLIAN4ALL'

GRONINGEN - Introdans komt 15 april naar de Stadsschouwburg Groningen met 'KYLIAN4ALL', een speelse, luchtige familievoorstelling die laat zien dat het werk van choregraaf Jiří Kylián voor alle leefijden geschikt is.

Deze familievoorstelling van Introdans vormt een fraaie reis door de tijd en het veelzijdige werk van maestro Jiří Kylián: van de theatrale en luchtige potpourri ‘Trompe L’Oeil’, via het humoristische en speelse ‘Sechs Tänze’ naar het wonderbaarlijke ‘Indigo Rose’, dat een prachtig inkijkje biedt in de inventiviteit en fantasie van de Tsjechische choreograaf. Als kers op de taart wordt het uitbundige ‘Chapeau’ gedanst, een première voor Introdans.

Ton Wiggers en Roel Voorintholt ontvingen in 2016 de Jiří Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans en een van de aanleidingen voor dit programma.

Meesterchoreograaf Jiří Kylián (Praag, 1947) zette als artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater het gezelschap internationaal op de kaart. Elke beweging lijkt bij Kylián vanuit een innerlijke emotie te komen, waarbij elk detail, hoe watervlug en flitsend ook, getuigt van een ingehouden spanning en een volkomen beheersing.

Aanvang 14.30 uur, Stadsschouwburg Groningen.