Nieuw: OutdoorNL Adventure Run

GRONINGEN - De allereerste editie van Adventure Run Groningen is 27 mei. Het startschot van de 7 km. koppel trailrun, met onderweg tien outdoor challenges, luidt die dag om 11.00 uur bij het Zernike sportcomplex.

Een OutdoorNL Adventure Run uit de serie is een verfrissend, laagdrempelig én tegelijk super uitdagend outdoor-sport-evenement. Het is een gebalanceerde mix tussen een trailrun, obstacle run, outdoor sporten en een expeditie Robinson aflevering vol avontuurlijke uitdagingen binnen maximaal twee uur tijd; door OutdoorNL georganiseerd in samenwerking met lokale aanbieders.

Binnen twee uur verdienen deelnemers zo veel mogelijk punten door opdrachten uit te voeren. Het koppel dat als snelste de meeste punten verzamelt tijdens de challenges, wint. In Groningen zijn drie categorieën: een 18+ koppel categorie, een ouder-kind koppel categorie en we kunnen er natuurlijk niet omheen: een studenten koppel categorie. Die laatste categorie is niet gecreëerd omdat OutdoorNL bang is voor de gemiddelde studentenconditie; het heeft alles te maken met een aantrekkelijk tickettarief.