In de Roos is gecertificeerd duurzame bloemist

GRONINGEN - Bloemenatelier ‘In de Roos’ is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Groningen en Friesland.

Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur. Woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen. Met het certificaat biedt In de Roos de garantie dat zij duurzaam ondernemen. "We zijn al zeker vier jaar bezig met duurzaamheid, zoals het inkopen van bloemen met het EKO-keurmerk en het MPS-A en Fairtrade Max Havelaar label. We brachten het alleen nooit naar buiten", aldus eigenaar Henk van der Veen, die zijn zaak opende in 2001. Naarmate de vraag naar duurzame bloemen steeg, moest de certificering er maar eens van komen. Van der Veen zegt: "Steeds meer consumenten en het bedrijfsleven vragen om duurzame bloemen of een duurzaam beleid, maar wat heb je aan duurzaam inkopen of een beleid als dat niet gecontroleerd is?"

Bloemen lijken een natuurproduct, maar dat betekent niet automatisch dat het milieu niet wordt belast, bloemen niet bespoten zijn of dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. "Met de Barometer Duurzame Bloemist kan duurzame inkoop zwart-op-wit op de factuur komen te staan, maar klanten kunnen ook kiezen voor een 100 procent duurzaam boeket", aldus Van der Veen.

De bloemist is niet alleen de eerste bloemist in de stad Groningen, maar ook in de provincie en de naastgelegen provincie Friesland.

Info 050-5252 530, info@inderoos.com. Overwinningsplein 70 Groningen.

Foto In de Roos