De Nacht van Groningen

GRONINGEN - Een week voor de 17e editie van de Nacht van Groningen op zijn er al 1400 startnummers verkocht voor de diverse afstanden.

Onder de deelnemers zijn Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen en Gerard Kemkers, Performance Manager bij het Topsportzorgcentrum en ook Karin Kienhuis, oud judoka en directeur Alfa College loopt mee. Het hardloop evenement dat op zaterdagavond 17 maart plaatsvindt in de binnenstad van Groningen trekt deelnemers van jong tot oud. Zo blijkt uit de aanmeldingen dat de jongste deelnemer op dit moment 8 jaar is en de oudste loper 72 jaar.

Om te zorgen dat het niet te druk op het parcours wordt, is er dit jaar om 20.00 uur een aparte 5 km loop. Nadat deze afstand is geweest, starten om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en 10 Engelse Mijlen (16,1 km). Tot slot klinkt het startschot voor de 10 km om 21.15 uur. Tot 23.40 uur kunnen deelnemers finishen en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Dit jaar is de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) opnieuw als goede doel verbonden aan de Nacht van Groningen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nachtvangroningen.nl.