Politievoertuigen zijn aanwezig bij 112Groningendag

Groningen - De Politievoertuigengroep Nederland is 16 juni aanwezig bij de 112 Groningendag in MartiniPlaza. Hier worden auto's en motoren getoond aan het publiek.

Hobby

De Politievoertuigengroep Nederland (PVGNL) bestaat uit mensen met een gemeenschappelijke hobby, namelijk het rijden met een Amerikaanse politiewagen of -motor. Veel van de voertuigen zijn gebruikt in de Verenigde Staten en zijn na hun actieve loopbaan naar Nederland gehaald. Andere voertuigen zijn in Europa geïmporteerde auto’s en motoren, die zo origineel mogelijk zijn aangepast als replica. De PVGNL-voertuigen worden vaak ingezet bij activiteiten van verschillende goede doelen. Zo wordt er gereden met zieke of gehandicapte kinderen en hun families. Ook neemt de groep regelmatig deel aan open dagen van hulpverleningsdiensten.

112Groningendag

De tweede editie van de 112Groningendag vindt 16 juni plaats in het MartiniPlaza. Diverse hulpverleningsinstanties geven tussen 10.00 en 17.00 uur demonstraties. Daarnaast is er een grote informatie- en veiligheidsmarkt en is er live-muziek te horen. www.politievoertuigengroep.nl